BRO

uitbreiding van een woning, Deurne

Beperkte uitbreidingsmogelijkheden van een rijwoning in Deurne leiden tot het aanbrengen van een extra bouwlaag na uitgebreide studie en overleg met de gemeente. Bewust van het precedent dat hier ontstaat wordt veel aandacht besteed aan de uitdrukking van het nieuwe volume, in relatie met de oorspronkelijke woning en bij uitbreiding het beeld van de straat. De voorgevel wordt discreet teruggetrokken, waardoor de onderliggende kroonlijst intact blijft en een aangenaam terras ontstaat met zicht op het nabij gelegen park over de daken heen. Op dit niveau situeren zich vooraan de noord gerichte ouderslaapkamer en aan de zuidzijde een thuiskantoor met overdekt terras dat oververhitting voorkomt. De combinatie van glas, zwart buitenschrijnwerk en een wachtgevel afgewerkt met leien in halfsteens verband geven het geheel een uniforme, rijkelijke uitdrukking en zet een standaard voor verdere ontwikkeling van de wijk.

Algemene Informatie

project uitbreiding van een woning
locatie Deurne, België
periode 2010-2012
oppervlakte 67 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

DBU

Kapellen

DEL

Burcht

REY

Antwerpen LO