BUS

verbouwing van een woning, Melsele

In de loop der jaren werd de oorspronkelijke woning uitgebreid met verschillende achterbouwruimtes voor de wasplaats en de keuken, een veranda als speelruimte voor de kinderen en een carport. Een scheidingslijn werd opgeworpen tussen de leefruimtes en de tuin. De verouderde halfopen bebouwing was toe aan een update.

De achterbouw, veranda en carport worden afgebroken zodat enkel de oorspronkelijke woning blijft staan. Een verrassende nieuwe achterbouw herbergt de dynamische leefkeuken waarin het licht ruimschoots binnenvalt. Het volume is een knipoog naar een serre en vormt zo een luchtige, heldere en natuurlijke overgang tussen de tuin en de intiemere leefruimtes vooraan in de woning. Via de zijtuinstrook geeft een overdekte toegang de mogelijkheid om met frisse wangen van het buitenspelen de leefkeuken te betreden én de vuile laarzen voor de deur te laten staan.
De ruimtes zoals wc en bijkeuken vinden een plaats in het donkere deel van de woning.
De gebruikte materialen, zoals het beton, het natuurlijke aluminium schrijnwerk, de ongecoate gevel- en dakleien, de zinken goten en luifelconstructie zijn eerlijk en subtiel. De oorspronkelijke woning wordt volledig geïsoleerd en krijgt een nieuwe jas in witte bepleistering.

Algemene Informatie

project verbouwing van een woning
locatie Melsele, België
periode 2015-2016
oppervlakte 47 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

VHO

Ekeren

BRO

Deurne

DEL

Burcht