DBU

uitbreiden van een cottage woning, Kapellen

Een waardevolle cottage woning in de bosrijke omgeving van Kapellen vormt het onderwerp van een grondige renovatie en uitbreiding. Het hoofdgebouw wordt volledig gestript en na-geïsoleerd met behoud van originele elementen. De meer recente achterbouw wordt gesloopt en vervangen door een hedendaags volume. Dit bouwprofiel, gepuurd uit het bestaande, doorbreekt het gesloten aspect van de oude achtergevel. Als een gevouwen schil lopen wanden en dak van het nieuwe volume in elkaar over, om in één zuivere beweging de bijkomende leefruimte en het overdekt terras te vormen. Zo wordt het wonen op het gelijkvloers doorgetrokken tot in de tuin, terwijl er op de verdieping geslapen kan worden tussen de kruinen van de bomen. De rijkelijke materialisatie in rood gepatineerd zink sluit naadloos aan op het oorspronkelijke ambacht van de cottage.

Algemene Informatie

project uitbreiden van een cottage woning
locatie Kapellen, België

Naar vergelijkbaar project

VHO

Ekeren

KEI

Zwijndrecht

BRO

Deurne