DCL

bouwen van een woning, Puurs

Een koppel met al wat vrolijke jaren op de teller denkt na over een zorgeloze toekomst. Een nieuwbouwwoning ontwerpen waarbij levenslang wonen mogelijk wordt, is het antwoord. Op dit moment wordt op de verschillende bouwlagen gewoond. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping door het vrolijke koppel; op de zolderverdieping door de inwonende zoon. In de toekomst kan het koppel drempelloos het gelijkvloers betrekken en kunnen de bovenverdiepingen worden ingenomen door een inwonende zorgverlener.
Dit allemaal in een straat en op een perceel met flair: de woning staat op een perceel die een buiging in de straat markeert. Het elegante ontwerp verenigt de schuine perceelsgrenzen en de verspringende voorgevellijnen van de buren, waarbij een mooi staaltje vakmanschap van de metsers en dakwerkers getoond wordt. De gevelsteen en dakpannen in dezelfde kleurtint in combinatie met het brons geanodiseerde gevelschrijnwerk geven de woning een hedendaagse eigenheid. De terugplooiende gevelpartij die de inkom markeert, vormt een uitnodiging tot binnenkomen.
In het midden van de woning doorbreekt de patio de diepte van de rijwoning en zorgt ze voor licht, lucht en groen. De verdiepingshoge beglazing en het strakke maatwerkinterieur dragen bij tot het harmonieuze en royale gevoel van licht, lucht en ruimtelijkheid. Het platte dak van de achterbouw wordt als dakterras ingericht voor de bovenwoning.

Algemene Informatie

project bouwen van een woning
locatie Puurs, België
periode 2017-2019
oppervlakte 286 M²
k-peil 36
e-peil 43
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

VNE

Wommelgem

VIN

Zwijndrecht

VDG

Oelegem