DEL

uitbreiding van een woning, Burcht

Het gelijkvloers van een donkere rijwoning zonder zicht op de achterliggende tuin wordt met zuinige middelen volledig opengewerkt. De oorspronkelijke achterbouwconstructies worden volledig gesloopt tot aan het hoofdgebouw.

Een open en zuiver plan wordt voorzien dat de beperkte beschikbare breedte van 4,50m maximaal uitspeelt. Een nieuwe badkamer sluit aan op de te behouden inkom en traphal en loopt schuin weg om ter hoogte van de achtergevel glas te voorzien van scheimuur tot scheimuur. Een vouwschuifwand biedt de mogelijkheid om de nieuwe leefruimte maximaal in verbinding te brengen met de tuin en wordt opgetrokken tot aan de dakrand waardoor alle grenzen vervagen. Door wanden, plafond en meubilair wit af te werken ontstaat een heldere ruimte die baadt in het licht.

Algemene Informatie

project uitbreiding van een woning
locatie Burcht, België
periode 2011-2013
oppervlakte 74 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

VHO

Ekeren

DBU

Kapellen

KEI

Zwijndrecht