DEN

verbouwen van een balletschool & horecazaak met feestzaal tot 4 appartementen, Kontich

In het centrum van Kontich behoudt dit project van 4 woningen maximaal de bestaande structuren van een aftakelende balletschool en een café met feestzaal waarvan de constructie volledig wordt gestript. Hierbij blijft de grondoppervlakte ongewijzigd en wordt de kroonlijst van het hoekgebouw doorgetrokken voor het volledige perceel.
Aan 3 woningen wordt een inpandig terras gegeven dat schuil gaat achter de perforaties in het blok, terwijl op het platte dak een genereus dakterras wordt aangelegd voor het grotere duplex appartement. Garagepoorten in het straatbeeld worden gemeden door de open carports waar telkens een fietsenberging aan is gekoppeld.

De gebouwschil wordt volledig vernieuwd; geïsoleerd en afgewerkt met bruine baksteen die de massieve verschijningsvorm ondersteunt. De afwisselende textuur van de baksteen voor elke woning onderbreekt het horizontale geheel waardoor deze zich inpast in de context van het dorp met rijhuizen. De combinatie met bronskleurige ramen zorgt voor een gesofisticeerd aspect met zuinige middelen.

Zodoende werd een sterk verouderd complex op uiterst duurzame manier getransformeerd naar een geheel van woningen dat inspeelt op de hedendaagse behoeften en zich respectvol integreert in de bebouwde omgeving.

Algemene Informatie

project verbouwen van een balletschool & horecazaak met feestzaal tot 4 appartementen
locatie Kontich, België
periode 2009-2012
oppervlakte 888 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Tom Peeters, Luc Rooymans

Naar vergelijkbaar project

VAN

Zwijndrecht

ARC

Kontich

DER

Schilde