DHS

verbouwing van een woning, Burcht

De bestaande rijwoning van 5m breed kent een klassieke indeling: binnenkomen in een smalle gang met trapzaal en naastliggend een zithoek in de voorkamer en een eethoek in de achterkamer. In de achterbouw over de volledige breedte bevindt zich een keuken en helemaal achteraan de badkamer. De tuin zit verscholen achter uitbouw na uitbouw. Licht in de woning is schaars en het uitzicht beperkt zich tot de straat en de vuilnisbakken in de overdekte buitenruimte.

De voorbouw blijft ongewijzigd en haar originele karakter wordt behouden. De volledige achterbouw wordt gesloopt en maakt over dezelfde bouwdiepte plaats voor een nieuw volume. Dit volume wordt in 2 hoogtes uitgevoerd om aansluiting bij de bouwhoogtes van de buurwoningen te vinden. Zo ontstaat een extra bovendakse gevel waarin een bovenlicht over de volledige lengte van de aanbouw zorgt voor daglicht tot diep in de woning. In deze ruimte worden een heldere eethoek en keuken ingericht. In de donkere kern van de woning wordt een nieuwe douchecel voorzien. Deze kern wordt bekleed met rode olmfineer dat aan de sobere witte keuken en eetkamer met betonvloer een warm karakter verleent. De houten balkenstructuur van het dak wordt in het zicht gelaten en wit geschilderd. Dankzij de combinatie van de gepolierde betonvloer, het warme olmfineer, de strakke witte keuken en muren straalt de woning een luxueuze soberheid uit. De achtergevel wordt bekleed met een puzzel van zinken gevelpanelen wat het geheel een aparte aanblik geeft.

Algemene Informatie

project verbouwing van een woning
locatie Burcht, België
periode 2015-2016
oppervlakte 45 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

DEL

Burcht

BRO

Deurne

BUS

Melsele