GEB

bouwen van een woning met architectenkantoor, Burcht

Een woning met architectenkantoor wordt gebouwd op een klassiek 6-meter-perceel in de rij. Bouwprogramma, budget en de beperkingen van een 2-gevelwoning vereisen een creatieve ruimteverdeling. Inkom en carport verzachten de overgang publiek/privaat en brengen het kantoor in contact met de straat. Een centrale vide voorziet het nodige daglicht en laat de eetruimte overvloeien in de zitruimte, voorzien als duplex niveau. Het zitten wordt gekoppeld aan de intimiteit van de slaapkamers op de verdiepingen, terwijl het gelijkvloers formeel voorziet in wonen en werken. De interieurvormgeving versterkt deze beleving. Beneden wordt geleefd aan de tuin, aan de duplex is een dakterras voorzien. De beschikbare oppervlakte wordt maximaal benut door het beperken van circulatie, het ruimtegevoel vergroot door de woning te bekijken als 1 doorlopende ruimte. Dezelfde logica wordt gevolgd bij detaillering van gevelvlakken en materiaalgebruik.

Algemene Informatie

project bouwen van een woning met architectenkantoor
locatie Burcht, België
periode 2004-2005
oppervlakte 222 m²
k-peil 50
e-peil n.v.t.
fotografie Luc Roymans

Naar vergelijkbaar project

MEN

Schelle

DHV

Burcht

DUC

Antwerpen