GIL

verbouwen van een woning, Borgerhout

Een 19e eeuwse woning, doorheen de jaren meermaals verbouwd, is het onderwerp van een doorgedreven studie in materialen, kleur en textuur.

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever worden de waardevolle elementen van het oorspronkelijk gebouw in ere hersteld. Wat wordt toegevoegd krijgt de nodige grandeur, is eerlijk en ambachtelijk, doch met een uitgesproken hedendaagse invalshoek. Tegenover de woning ligt een park; hier wordt een leefkeuken voorzien in notelaar en marmercomposiet, met in de erker een zitbank om de relatie met het groen maximaal uit te spelen. De bestaande gevelopeningen worden vergroot met behoud van de oorspronkelijke typologie en aan de buitenzijde afgewerkt met glasmozaïek. Keuken en leefruimte zijn gescheiden door een monumentale traphal. Hier worden de tussenwanden deels geopend en ingevuld met stalen ramen in functie van een doorlopend ruimtegevoel. Oude invullingen van de leefruimte verdwijnen en gevelopeningen vergroten waardoor het contact met de tuin zich herstelt. De materialisatie wordt doorgetrokken naar de vernieuwde badkamer op de verdieping, waar kleur een bijzondere rol krijgt toegediend. Een uitbreiding op dakniveau is zo ontworpen dat deze bewust opgaat in de geledingen van de monumentale gevel.

G2architecten in samenwerking met Rewind Design \\ www.rewinddesign.be.

Algemene Informatie

project verbouwen van een woning
locatie Borgerhout, België
periode 2016-2017
oppervlakte 379 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

REY

Antwerpen LO

LES

Burcht

DUC

Antwerpen