ILS

bouwen van een woning in houtmassiefbouw, Kalmthout

In een bosrijke omgeving nabij de Kalmthoutse Heide wordt een vrijstaande woning ontworpen voor moeder en dochter. Gezinssamenstelling en bouwbudget vereisten een compacte oplossing niettegenstaande een thuiskantoor moet worden geïntegreerd. Door 2 lage volumes samen te voegen rond een centrale circulatieas wordt alle ruimte nuttig gebruikt. Er ontstaat een leesbaar geheel: het dagvolume en het nachtvolume. De gevels volgen deze logica. Steile dakvlakken maken de verdieping volwaardig bruikbaar, het afronden van de nok geeft het klassieke profiel een eigenzinnige verschijningsvorm. De keuze voor gestapelde houtmassiefbouw is ingegeven door de context, het streven naar duurzaam materiaalgebruik en de vraag van de opdrachtgever naar een natuurlijk interieur. Het gevelmetselwerk kwam er op vraag van de gemeente. Het ontwerpproces verliep in intense samenwerking met de opdrachtgever, wat resulteert in een huis met een bijzondere identiteit.

Algemene Informatie

project bouwen van een woning in houtmassiefbouw
locatie Kalmthout, België
periode 2006-2008
oppervlakte 163 m²
k-peil 45
e-peil 100
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

DDY

Zwijndrecht

DHJ

Elewijt

WAM

Heusden-Zolder