LES

verbouwen van een woning, Burcht

In een diepe achterbouw met beperkte gevelopeningen werden doorheen de jaren keuken, wasplaats, gastentoilet en eetruimte georganiseerd. Met de minst interessante functies aan de tuinzijde werd er vooral geleefd in de donkerste hoek tegen de achtergevel van het hoofdgebouw.

Het omwisselen van deze functies was de logische keuze, maar door aanbouwen van een glazen volume tegen de zijgevel wordt de achterbouw pas echt interessant. Er ontstaat een gaanderij met uitzicht op de ingesloten buitenruimte die zich ontplooid als groene patio. De bestaande openingen in de zijgevel zijn behouden als doorgangen, enkel aan tuinzijde en vijver werden grotere openingen voorzien. Hier situeert zich de nieuwe eetruimte die door middel van zitbanken het bestaande pasverschil naar de tuin maximaal uitspeelt. De afwerking is sober, eerlijk en bovendien kostenbesparend uitgevoerd. Op die manier vindt er geen abrupte stijlbreuk met de bestaande context plaats.

Algemene Informatie

project verbouwen van een woning
locatie Burcht, België
periode 2015-2017
oppervlakte 38 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

VHO

Ekeren

DBU

Kapellen

KEI

Zwijndrecht