MEN

bouwen van een lage energie woning, Schelle

Volgens een splitlevel concept worden de leefruimtes binnen deze rijwoning zo georganiseerd dat een boeiende beleving ontstaat vanuit de bureauruimte half onder de grond tot in de duplexen van de kinderslaapkamers onder het hellend dak. Binnen het hoofdvolume wordt het gelijkvloers anderhalve verdieping hoog uitgevoerd, waardoor er boven het dak van de aanbouw zonlicht tot in het hart van de woning binnen schijnt. De wisselende plafondhoogtes brengen dynamiek in het gelijkvloers dat zich verder laat lezen als één grote doorlopende ruimte. Via een open trap wordt een architecturaal parcours afgelegd langsheen de zitruimte, verheven boven de straat, tot op het niveau van de slaapvertrekken. Hier bevinden zich ouderslaapkamer, badkamer en drie kinderslaapkamers, die worden opengewerkt tot in de nok. Het gevelconcept met baksteenmetselwerk en houten buitenschrijnwerk is sober en sluit aan op de andere gebouwen van het woonerf; de leien op het dak vertrekken vanuit de bekleding van de vrijstaande wachtgevel van de linker buur.

Algemene Informatie

project bouwen van een lage energie woning
locatie Schelle, België

Naar vergelijkbaar project

DHV

Burcht

REY

Antwerpen LO

GEB

Burcht