SCH

integratie keuken in historisch gebouw, Antwerpen

Een geklasseerde meesterwoning uit de 19e eeuw wordt voorzien van een nieuwe keuken. De ruimte die hiervoor ter beschikking wordt gesteld beschikt over 3 toegangen, een beglaasde voorgevel en een wand met schouwlichaam. Alle historische elementen worden intact gehouden en het ontwerp past zich hier perfect naar aan. Tegen de voorgevel werkt een eiland met ontbijthoek als oriënterend element. Tegen de vrije wanden wordt enerzijds het koken, anderzijds het opbergen georganiseerd. Er wordt gekozen voor rijkelijke afwerkmaterialen als carrara marmer en zwart gelakt glas. Alles wordt op maat en met zorg voor detail uitgewerkt waardoor een fragiel evenwicht ontstaat tussen de historische waardevolle ruimte en de nieuwe invulling.

Algemene Informatie

project integratie keuken in historisch gebouw
locatie Antwerpen, België
periode 2012
oppervlakte n.v.t.
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

GEB

Burcht

DUC

Antwerpen

G2C

Sint-Gillis-Waas - Burcht