VHO

uitbreiding van een woning voor een mindervalide, Ekeren

Uitbreiding van een woning met studio voor de mindervalide zoon, met het oog op zelfstandig wonen. In overleg met stedenbouw werd een concept uitgewerkt op het onbebouwde perceel naast de huidige woning. Het volume wordt gesitueerd achteraan de bouwstrook. Waar de studio nu discreet gekoppeld wordt aan het ouderlijk huis, kan deze later evenwel autonoom werken of desgevallend deel uitmaken van een nieuwe woning aan de straat; een scharnier tussen verleden en toekomst. De vormgeving brengt een delicaat evenwicht tot stand met het ouderlijk huis. De indeling van de studio is zuiver af te lezen: een transparante leef/slaapruimte met kitchenette, een kern met berging en sanitair, een overdekte parking met toegang tot het gebouw. De bekleding van de gevelvlakken met thermisch behandeld hout refereert naar de groene tuinstrook waarop het volume aansluit.

Algemene Informatie

project uitbreiding van een woning voor een mindervalide
locatie Ekeren, België
periode 2009-2011
oppervlakte 64 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

REY

Antwerpen LO

BRO

Deurne

KEI

Zwijndrecht