WAM

bouwen van 2 gekoppelde woningen, Heusden-Zolder

Twee woningen van verschillende schaal, waarvan er één bewoond zal worden door de opdrachtgever en de andere verhuurd, worden samen opgetrokken. Het plan voor beide woningen wordt gemaakt rond eenzelfde organisatie : een centrale as verbindt inkomhal en omliggende vertrekken met elkaar als een actieve ruimte. De leefruimte wordt door middel van een vide opengewerkt tot in de nok. In de ruime woning wordt deze ingreep maximaal uitgespeeld door via de glazen kopgevel een dialoog aan te gaan met de bosrijke omgeving achteraan. In de compacte woning is de vide kleiner en wordt er omwille van budget zuinig met glas omgesprongen. De kinderkamers liggen op het gelijkvloers met exclusieve toegang tot de (voor)tuin, de ouderslaapkamer met dressing kijkt hierop uit vanop de verdieping. Een open dakstructuur laat toe de hoogte van de gevels te beperken, wat sterk kostenbesparend werkt. De gevelmaterialen voor beide woningen zijn identiek, enkel het profiel van de voorgevel suggereert dat hier 2 woningen aanwezig zijn, te lezen als een 2-eenheid.

Algemene Informatie

project bouwen van 2 gekoppelde woningen
locatie Heusden-Zolder, België
periode 2010-2012
oppervlakte 415 m²
k-peil 35
e-peil 80
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

DDY

Zwijndrecht

DHV

Burcht

DHJ

Elewijt