REC

nieuwbouwwoning , Reet

Deze hedendaagse nieuwbouwwoning werd ontworpen voor een koppel dat mekaar leerde kennen na jaren vol levenservaring, de volwassen kinderen het huis uit, de eigen woningen veel te groot en het verlangen naar een toekomst samen. De frisse mooie vooruitzichten bepaalden het plan van de nieuwe woning. Op het gelijkvloers bevindt zich in de voorgevel een grote glaspartij waarachter naast de inkom een polyvalente ruimte schuilt. Deze kan dienst doen als fietsenberging, maar kan net zo goed ingericht worden als bureauruimte, speelhoek voor de kleinkinderen of later ook als slaapkamer. Achter deze ruimte bevinden zich namelijk een sanitaire cel en wasplaats, zodat het wonen zich ook volledig gelijkvloers kan afspelen. Achteraan de woning vind je de elegante, hedendaagse keuken met royale eet- en zithoek met zicht op de tuin. In deze ruimte zorgen de trap en vide voor de doorzichten en het contact met de bovenliggende leefruimtes. Bovengekomen is aan het grote raam in de achtergevel plaats voor een creatieve werkplek. Dieperliggend in de woning kijk je vanuit de intiemere zitruimte via de vide naar beneden en vind je de geborgenheid om te ontspannen. Vooraan is dan weer de plek om helemaal tot rust te komen in de master bedroom met ensuite badkamer en ruime dressingkasten. De open trap in de zithoek vervolledigt de ‘promenade architecturale’ en brengt ons op de open zolder die ruime speel- en slaapgelegenheid biedt aan de kleinkinderen.

De woning laat zich helder lezen zowel qua gevelontwerp als qua planschikking. De zandtinten en het hout in de hoogwaardige interieurafwerking en het bronskleurige buitenschrijnwerk vormen een harmonieus en tijdloos geheel. De vele ingemaakte kasten dragen bij aan de ideale organisatie van alle woonfuncties en geven de woning een sober doch luxueus karakter. De goed geïsoleerde, compacte woning uitgerust met een geothermische warmtepomp en PV-panelen staat garant voor de toekomst.

Algemene Informatie

project nieuwbouwwoning
locatie Rumst, België
periode 2017 - 2020
oppervlakte 230 M²
k-peil 29
e-peil 10
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

VIN

Zwijndrecht

REY

Antwerpen LO

GEB

Burcht