VIN

bouwen van een woning, Zwijndrecht

Een budgettaire rijwoning vervangt  een verkrotte constructie op een vijf meter breed perceel. Binnen de maximale bouwdiepte wordt er tevens gezocht naar een kwalitatieve integratie van een auto/fietsenberging. Deze wordt opgevat als een stalplaats binnen de inkomruimte van het gebouw achter de glazen façade. Hierdoor ontstaat interactie tussen bewoning en de straat alsook een lichte en ruime toegang. Een open trappenpartij, centraal gepositioneerd, verbindt eetruimte en keuken op het gelijkvloers met de zitruimte op de verdieping. Een link die verder wordt versterkt door de vide aan de achtergevel. Door het optimaliseren van circulatie worden verder 3 slaapkamers, 2 badkamers en bergruimte in het project verwerkt waardoor deze compacte woning toch een ruim programma kan dragen. Voor- en achtergevel worden evenwaardig uitgewerkt : een glazen plint met daarboven klassiek metselwerk, het dak in leien verbindt de verschillende vrijstaande delen van scheimuren aan voor- en achtergevel. Het interieur wordt sober en rationeel uitgewerkt, met beton en multiplex als verbindende elementen.

Algemene Informatie

project bouwen van een woning
locatie Zwijndrecht, België
periode 2014-2017
oppervlakte 170 M²
k-peil 38
e-peil 58
fotografie Christophe Van Couteren

Naar vergelijkbaar project

DHV

Burcht

REY

Antwerpen LO

GEB

Burcht