G2architecten verenigt

De opdrachtgever

Een opdracht kan pas slagen als de eindgebruiker er zich goed in voelt. Zijn programma van eisen is een middel om architectuur te maken. De opdrachtgever leren kennen en hem tijdens de ontwerpfase begeleiden in zijn persoonlijke zoektocht naar architectuur is des te belangrijker. Er bestaan immers geen kant en klare oplossingen. De architect geeft vorm aan de ruimte, werkt met perspectieven, licht, kleur en texturen, waarbij conceptuele zuiverheid mee de basis vormt. Deze benadering van een opdracht, samen met de context, resulteert in projecten met een eigen identiteit, niet in projecten met een herkenbare stijl.

De context

Een goed ontwerp past zich naadloos in in zijn omgeving. De context is daarom het vertrekpunt van elke voorstudie. Zij is in min of meerdere mate (cultuur)historisch beladen en heeft een grote maatschappelijke waarde. Ingrijpen in een historische context behelst het versterken van oorspronkelijke elementen, maar ook het vervangen van wat opgebruikt is. Nieuwe elementen gaan een dialoog aan met de omgeving. Integer en hedendaags bouwen is het uitgangspunt.

Duurzaamheid

De architect informeert en sensibiliseert de opdrachtgever om hier de juiste toekomstgerichte beslissingen te nemen. Een gebouw is a priori rigide, waardoor de ontwerpfase uiterst belangrijk is. Duurzaamheid gaat over rationeel (hernieuwbaar) materiaalgebruik, een doordachte constructie, oriëntatie en (energie)zuinigheid. Voortdurende studie van nieuwe materialen en technieken is inherent aan ons kantoor.

Budget, planning & controle

Het budget bepaalt de eerste ontwerpschetsen en wordt in alle bouwfasen teruggekoppeld. Duurzame investeringen verdienen zich op korte termijn terug en leveren op lange termijn een meerwaarde op. Samen met het opmaken van een realistische planning en een adequate werfcontrole worden verrassingen vermeden en kwaliteit gewaarborgd.

Team

Omdat gedeelde kennis tot betere resultaten leidt, stelt G2architecten samenwerking centraal. Ons team bestaat uit een kern van drie architecten ondersteund door freelancers, elk met eigen inzichten, competenties en ideeën. Wij vullen elkaar aan om elk project naar het hoogste niveau te verheffen.

Tap foto voor meer info.

 • Gregory Gebruers

  Gregory Gebruers

  Architect

  04/05/1972

  Studeerde in 1996 af aan het Henry Van De Velde Instituut te Antwerpen, waarna hij een specialisatie Monumenten en Landschapszorg volgde. Liep stage bij Gie Bresseleers en later bij Mys&Bomans architectuurkantoor waar hij tot 2003 vast medewerker bleef. Een eigen praktijk werd uitgebouwd van 2003 tot 2007, wat vervolgens leidde tot de oprichting van bvba G2architecten eind 2007. Staat als zaakvoerder in voor de algemene en creatieve leiding van het kantoor, ervan overtuigd dat architectuur de wereld kan redden. Ziet het als zijn plicht hiervoor tot het uiterste te gaan.
 • Sarah D’Hooghe

  Sarah D’Hooghe

  Architect

  07/01/1984

  Studeerde in 2006 af aan het Henry Van De Velde Instituut te Antwerpen. Liep stage bij Gregory Gebruers architect en stond later als vast medewerker mee aan de wieg van G2architecten. Zij is de spreekwoordelijke rechter hand. Ontwerpt en leidt projecten met een grote drang naar perfectionisme, is medeverantwoordelijk voor de goede werking van de kantoorvloer en het afleveren van smetteloze dossiers.
 • Anne-Lies Torfs

  Anne-Lies Torfs

  Architect

  22/07/1974

  Studeerde in 1997 af aan het Henry Van De Velde Instituut te Antwerpen. Liep stage bij Jo Crepain Architects. Van 2000 tot 2021 was zij projectarchitect bij Christine von der Becke Architects en Nathalie Van Reeth Interieurarchitect. Sinds 2022 medewerker bij G2architecten. Met ruime ervaring en bijzondere voeling voor interieur en fotografie ondertussen van onschatbare waarde.  

Pers

G2architecten houdt ook van de architectuur van het woord. Wij bouwen samen met mensen. En als die mensen hun en ons verhaal vertellen, geven wij ons graag over aan enige rechtmatige trots.

17/02/2019 Archdaily – BMW Artville eventlocatie ART
13/10/2018 De Morgen – DM Magazine woning GIL
21/09/2017 De Morgen – living.be woning VDG
01/04/2015 Ik ga Bouwen en Renoveren woning REY
01/04/2014 VAB Magazine kantoren VAB
14/04/2012 De Standaard – Wonen woning ILS
01/03/2011 Nest – Special wonen woning ILS
01/12/2010 Bouwen & Interieur woning GEB
20/11/2009 De Standaard – Ecotrends woning DDY
26/09/2009 De Standaard woning DDY
13/09/2008 Gazet van Antwerpen – Magazine woning ILS