DNV

verbouwen van een interbellum woning, Kontich

Een interbellum woning verbouwen en uitbreiden zonder de oorspronkelijke architectuur te verloochenen was het uitgangspunt van deze ontwerpopdracht. De gesloten achtergevel wordt afgestemd op onze gewijzigde levensstijl, een aangebouwde veranda volledig weggehaald.

 

Van hieraf wordt een nieuw volume opgetrokken met dezelfde interbellum stijlkenmerken, zij het op een hedendaagse manier gedetailleerd. Eenzelfde elegantie evenaren was enkel mogelijk gebruikmakend van massief houten CLT wand- en vloerplaten die binnen-buiten doorlopen om de kenmerkende oversteken mogelijk te maken. Er werd gezocht naar de oude gevelstenen om zonder zichtbare overgangen verder te bouwen. De interne organisatie rond de monumentale traphal bleef behouden en de nieuwe vertrekken sluiten hier naadloos op aan. Vanzelfsprekend werd de gebouwschil na-geïsoleerd en zijn nieuwe technieken opgenomen. Het resultaat is een unieke woning voor een gezin met 3 kinderen die voldoet aan alle hedendaagse wooncomforteisen. Het project typeert onze aanpak van historische gebouwen en onze liefde voor architectuur met moderne stijlkenmerken, die we willen behoeden voor de sloophamer.

Het interieur werd ontworpen i.s.m. ia interior architects.

Algemene Informatie

project Verbouwen van een interbellum woning
locatie Kontich, België
periode 2019 – 2021
oppervlakte 210 m2
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Stefaan Van Hul

Naar vergelijkbaar project

DEN

Kontich

HOY

Stekene

VER

Nieuwkerken-Waas