ONT

Inrichting van een praktijk voor verpleegkunde , Antwerpen

Als twee thuisverplegingspraktijken de handen in elkaar slaan om een gemeenschappelijk zorgplatform aan te bieden is ook een collectief onthaal een must. Een casco ruimte van ca. 80m2 groot, vooraan gelegen aan de drukke verkeersader, achteraan grenzend aan een groener binnengebied, vormt hiervoor de ideale uitvalsbasis. Hierin worden 2 consultatieruimtes ingericht, een kantoor, een kitchenette en voldoende stockageruimte.

Door centraal een sanitaire kern te voorzien met technieken en berging kunnen daarrond logisch de verschillende actieve functies worden georganiseerd. Het pasverschil van 1m50 tussen het achterliggende voetgangersgebied en de straat wordt als een ruimtelijke kwaliteit uitgespeeld: kantoor en kitchenette worden achteraan op hoogte georganiseerd waardoor enerzijds de visibiliteit vergroot en tegelijk een zachte buffer wordt gecreëerd met de publieke toegang op straatniveau.  Een breed uitgesmeerde trappenpartij wordt als polyvalent volume ontworpen en doet dienst als tribune voor de opleidingen van het ruim 40-koppige team thuisverplegers én als ladenblok met extra bergruimte voor verkoop van medisch materiaal.

De glazen scheidingswanden, waar nodig voorzien van figuurglas voor discretie, voorkomen ruimtelijke versnippering en vergroten visueel de beschikbare footprint. Het structureel beton blijft zichtbaar en wordt met hout ingevuld waardoor de ruimte warmte en rust biedt aan zijn bezoekers.

Algemene Informatie

project Inrichting van een praktijk voor verpleegkunde
locatie Antwerpen, België
periode 2020
oppervlakte 80 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Stefaan Van Hul

Naar vergelijkbaar project

DEH

Burcht

HOY

Stekene