DPS

uitbreiding van een woning, Deurne

Volgend op de realisatie van project BRO kwam een nieuwe vraag uit te buurt om een woning op dakniveau uit te breiden. Het volume moest een exclusieve plek worden voor de ouders. Slaapkamer, dressing en badkamer worden zo georganiseerd dat er vrije circulatie ontstaat tussen deze functies. Dit maakt het mogelijk om op een logische manier het ochtend- of avondritueel te doorlopen zonder dat dit de rust van de slaapkamer in het gedrang brengt. Door de voorgevel letterlijk terug te plooien ontstaat de nodige discretie naar de straat, maar bovenal de mogelijkheid om zonlicht binnen te laten en uitzicht over de daken te bekomen. De slaapkamer achteraan opent zich volledig naar een daktuin met zuidelijk georiënteerd terras. De gebouwschil loopt buiten iets verder door om schaduwwerking op de beglazing te bekomen en oververhitting in de zomer te vermijden. Het meubilair is maximaal geïntegreerd en geeft vorm & functie aan de gevels en de binnenwanden. Ruitleien, die doorgaans gebruikt worden om wachtgevels af te werken, worden hier zorgvuldig in dambordpatroon doorgetrokken over de voorgevel in combinatie met witte aluminium bekleding. Door juiste verhoudingen, kleur en materiaalgebruik, sluit het nieuwe volume perfect aan op de doorlopende kroonlijst in de straat en de onderliggende gevel, zonder een kopie te willen zijn van het oorspronkelijke gebouw.

Algemene Informatie

project uitbreiding van een woning
locatie Deurne, België
periode 2013-2015
oppervlakte 58 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Studio Kazak

Naar vergelijkbaar project

KEI

Zwijndrecht

BRO

Deurne

DEL

Burcht