DUC

inrichting van een loft, Antwerpen

Het gelijkvloerse niveau van een in units verdeeld pakhuis wordt ingericht als loft. De open ruimte wordt ingedeeld door één enkele ingreep: het introduceren van een multifunctionele doos-in-doos. Dit centrale volume scheidt de leefruimte met keuken aan de tuinzijde, van de slaapkamers aan de straatzijde. Binnenin wordt een bureauruimte, een badkamer met sauna en een dressing voorzien, samen met de vernieuwde technische installaties. De omtrek van het volume bestaat uit lange kastenwanden zodat bijkomend meubilair overbodig wordt. De circulatie loopt rondom rond waardoor er nooit gangen ontstaan; de oorspronkelijke open ruimte blijft voelbaar. Een gietvloer versterkt dit effect. De betontextuur van plafond en kolommen wordt behouden, doch samen met de wanden wit geschilderd om de lage verdiepingshoogte te counteren. De keuken in berk multiplex wordt op maat van de loftruimte en de nieuwe organisatie ingepast.

Algemene Informatie

project inrichting van een loft
locatie Antwerpen, België
periode 2007-2008
oppervlakte 262 m²
k-peil n.v.t.
e-peil n.v.t.
fotografie Tom Peeters

Naar vergelijkbaar project

GEB

Burcht

DDY

Zwijndrecht

DHV

Burcht